Kategorier
Regulatoriska Pressmeddelanden

TV-inslag på SVT om intressebolaget OptiFreeze metod

SVT:s Rapport visade i går kväll, måndagen den 12 maj, ett inslag som handlade om intressebolaget OptiFreeze metod. I inslaget demonstrerades tekniken på babyspenat av uppfinnaren och medgrundaren Federico Gómez och metodutvecklaren Eda Demir. Arc Aroma Pure AB äger ca 36,5 procent av OptiFreeze och bolagen har ett nära samarbete.

OptiFreezes metod är resultatet av en längre tids forskning vid Enheten för Livsmedelsteknologi vid Lunds Tekniska Högskola. Igår kväll, måndagen den 12 maj, visades ett TV-inslag i rapport som beskrev metoden. De två intervjupersonerna i inslaget, Eda Demir och Federico Gomez, är knutna till bolaget. Eda är anställd som metod- och produktutvecklare och Federico är en av grundarna och är även delägare i OptiFreeze. Arc Aroma Pure AB är en av grundarna och äger ca 36,5 procent av aktierna i OptiFreeze AB. Bolagen har ett nära samarbete.

Arc Aroma Pure AB:s VD tillika styrelseordförande och medgrundare i OptiFreeze AB kommer tillsammans med OptiFreeze VD att delta vid en investerarträff i Malmö idag den 13 maj. Presentationen av OptiFreeze startar preliminärt 18.45 och äger rum på Malmö Börshus, Skeppsbron 2. Anmälan görs till inbjudan@herslowpartners.se.

OptiFreeze ABs teknik har tagits fram av forskare vid Livsmedelsteknologi, Lunds Tekniska Högskola. Metoden bygger på tillämpning av tryck/vakuumteknik tillsammans med PEF, vilket är Arc Aroma Pures specialkompetens, så kallade pulsade elektriska fält. Metoden kan appliceras på exempelvis frukter, bär och grönsaker. Genom att föra in naturliga protein och sockerarter i frukt eller grönsaker innan infrysning, bevaras cellstrukturen intakt. Därmed behåller livsmedlens smak, struktur och kvalitet, från nedfrysning till konsumtion. Fenomenet kan liknas vid det som inträffar vid första frosten, de flesta gröna växterna kollapsar och dör men gräset förblir grönt. Detta på grund av ett naturligt protein som finns i vissa växter och skyddar cellerna så att dessa inte kollapsar. Bolaget grundades av forskarna, Arc Aroma Pure AB samt av LU Innovation System, vilket är Lunds Universitets innovationsverksamhet.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Pär Henriksson, VD och grundare Arc Aroma Pure AB, per@arcaromapure.se, 046 – 271 83 81. Fredrik Westman, VD OptiFreeze AB, 0738 – 145 215, fredrik.w@optifreeze.se. Länk till inslag på Rapport (start ca 23 minuter in): http://www.svtplay.se/video/2035083?type=embed Länk till inbjudan: http://www.aktietorget.se/Torgdagar/Malmo%2013.5.2014.pdf Anmälan till arrangören Herslow & Partners: inbjudan@herslowpartners.se Om Arc Aroma Pure AB (publ)

Bolaget skall utveckla och marknadsföra sin patenterade CEPT® -plattform till den globala Cleantech marknaden. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. CEPT® behandlingen är ett energieffektivt och skonsamt alternativ till värmepastörisering och har en rad olika applikationsområden. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten.

Läs hela nyheten

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se