Categories
Aktuellt Press

ArcAroma stärker kompetensen inom FOODTECH

Pressmeddelande 2020-03-02

ArcAroma stärker kompetensen inom FOODTECH

Den 24 februari anställdes Pierluigi Decio som Business Development Director för ArcAroma. Pierluigi har en omfattande internationell erfarenhet från livsmedelsindustrin som passar väl in i ArcAromas strategiska riktning. I sin nya roll kommer han att fokusera på att utveckla ArcAromas marknadsaktiviteter och applikationsområden inom affärssegmentet FOODTECH.

Pierluigi Decio har lång erfarenhet från livsmedelssektorn och han har främst arbetat med aseptiska processer för att förlänga hållbarheten av en mängd olika flytande livsmedelsprodukter. Pierliugi har lång erfarenhet från olika ledande befattningar inom flera multinationella företag, till exempel Alfa Laval, där han arbetade som Global Food Manager.

”Jag är mycket glad över att få välkomna Pierluigi Decio till ArcAroma. Pierluigi har det rätta affärssinnet och den kompetens som vi behöver för att stärka vår position inom livsmedelsindustrin. Jag är övertygad om att hans tekniska och kommersiella kompetens kommer att vara mycket användbar för oss såväl internt som i förhållandet med våra distributörer och slutkunder”, säger Johan Möllerström, VD för ArcAroma.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat ett sätt att kontrollera och applicera elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en generator kombinerad med behandlingskammare, använder tekniken för livsmedelsutvinning, förlängd hållbarhet, avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Ökar extraktionsgraden av olivolja med förbättrad kvalitet, ökar extraktionsgraden av juice med förbättrad kvalitet, förlängd hållbarhet för kallpressade färska juicer, biogasproduktion och introduktion av nya råvaror som inte kan användas idag står i fokus. Företaget grundades 2008 och har sitt säte i Lund med kontor i Aten, Milano och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.

www.arcaroma.com

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se