Kategorier
Aktuellt Press

ArcAroma stärker kompetensen inom FOODTECH

Pressmeddelande 2020-03-02

ArcAroma stärker kompetensen inom FOODTECH

Den 24 februari anställdes Pierluigi Decio som Business Development Director för ArcAroma. Pierluigi har en omfattande internationell erfarenhet från livsmedelsindustrin som passar väl in i ArcAromas strategiska riktning. I sin nya roll kommer han att fokusera på att utveckla ArcAromas marknadsaktiviteter och applikationsområden inom affärssegmentet FOODTECH.

Pierluigi Decio har lång erfarenhet från livsmedelssektorn och han har främst arbetat med aseptiska processer för att förlänga hållbarheten av en mängd olika flytande livsmedelsprodukter. Pierliugi har lång erfarenhet från olika ledande befattningar inom flera multinationella företag, till exempel Alfa Laval, där han arbetade som Global Food Manager.

”Jag är mycket glad över att få välkomna Pierluigi Decio till ArcAroma. Pierluigi har det rätta affärssinnet och den kompetens som vi behöver för att stärka vår position inom livsmedelsindustrin. Jag är övertygad om att hans tekniska och kommersiella kompetens kommer att vara mycket användbar för oss såväl internt som i förhållandet med våra distributörer och slutkunder”, säger Johan Möllerström, VD för ArcAroma.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat ett sätt att kontrollera och applicera elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en generator kombinerad med behandlingskammare, använder tekniken för livsmedelsutvinning, förlängd hållbarhet, avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Ökar extraktionsgraden av olivolja med förbättrad kvalitet, ökar extraktionsgraden av juice med förbättrad kvalitet, förlängd hållbarhet för kallpressade färska juicer, biogasproduktion och introduktion av nya råvaror som inte kan användas idag står i fokus. Företaget grundades 2008 och har sitt säte i Lund med kontor i Aten, Milano och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.

www.arcaroma.com

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se