Categories
Aktuellt Press

ArcAroma inleder metodutveckling av CEPT® för havredryck

Pressmeddelande 2019-11-12

ArcAroma inleder metodutveckling av CEPT® för havredryck

ArcAroma AB tecknar avtal med Cerealiq AB om utveckling av framtida ny applikation inom hälsodrycker baserat på havre.  

Cerealiq´s ägartrio har förflutet inom den svenska havredryckesindustrin, där man står bakom flera patenterade uppfinningar, samt har god know-how inom tillverkning av hälsosamma växtbaserade drycker.  

Cerealiq AB och ArcAroma AB skall gemensamt metodutveckla CEPT-plattformen inom havredryckesprocessen för att optimera utbytet av näringsämnen, fiber, proteiner och mineraler från havren till havredrycken/havremjölken.  

– Efter en framgångsrik metodutveckling inom juiceCEPT® öppnas nu ytterligare möjligheter inom vårt affärsområde FOOD med inriktning mot hälsosamma drycker. Samarbetet med Cerealiq ger oss goda möjligheter att på kort tid skapa en ny spetsig applikation, säger ArcAromas VD Johan Möllerström.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat ett sätt att kontrollera och applicera elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en generator kombinerad med behandlingskammare, använder tekniken för livsmedelsutvinning, förlängd hållbarhet, avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Ökar extraktionsgraden av olivolja med förbättrad kvalitet, ökar extraktionsgraden av juice med förbättrad kvalitet, förlängd hållbarhet för kallpressade färska juicer, biogasproduktion och introduktion av nya råvaror som inte kan användas idag står i fokus. Företaget grundades 2008 och har sitt säte i Lund med kontor i Aten och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00. www.arcaroma.com

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se