Kategorier
Aktuellt Press

ArcAroma inleder metodutveckling av CEPT® för havredryck

Pressmeddelande 2019-11-12

ArcAroma inleder metodutveckling av CEPT® för havredryck

ArcAroma AB tecknar avtal med Cerealiq AB om utveckling av framtida ny applikation inom hälsodrycker baserat på havre.  

Cerealiq´s ägartrio har förflutet inom den svenska havredryckesindustrin, där man står bakom flera patenterade uppfinningar, samt har god know-how inom tillverkning av hälsosamma växtbaserade drycker.  

Cerealiq AB och ArcAroma AB skall gemensamt metodutveckla CEPT-plattformen inom havredryckesprocessen för att optimera utbytet av näringsämnen, fiber, proteiner och mineraler från havren till havredrycken/havremjölken.  

– Efter en framgångsrik metodutveckling inom juiceCEPT® öppnas nu ytterligare möjligheter inom vårt affärsområde FOOD med inriktning mot hälsosamma drycker. Samarbetet med Cerealiq ger oss goda möjligheter att på kort tid skapa en ny spetsig applikation, säger ArcAromas VD Johan Möllerström.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat ett sätt att kontrollera och applicera elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en generator kombinerad med behandlingskammare, använder tekniken för livsmedelsutvinning, förlängd hållbarhet, avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Ökar extraktionsgraden av olivolja med förbättrad kvalitet, ökar extraktionsgraden av juice med förbättrad kvalitet, förlängd hållbarhet för kallpressade färska juicer, biogasproduktion och introduktion av nya råvaror som inte kan användas idag står i fokus. Företaget grundades 2008 och har sitt säte i Lund med kontor i Aten och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00. www.arcaroma.com

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se