Categories
Aktuellt Press

ArcAroma informerar om OptiFreezes försäljningsprognos

Pressmeddelande 2020-03-31

ArcAroma informerar om OptiFreezes försäljningsprognos

ArcAroma AB (ArcAroma) är största ägare i OptiFreeze AB och är teknikleverantör till bolaget. Därför vill ArcAroma uppmärksamma samtliga intressenter om att OptiFreeze, genom ett pressmeddelande den 27 mars 2020, meddelade att de höjer prognosen till 30 sålda maskiner under de närmaste tre åren. Samtidigt ser OptiFreeze att Coronautbrottet kan ha en påverkan med förskjutningar av vissa inplanerade tester som följd.

ArcAroma är leverantör av generatorer till OptiFreeze och bolagen har ett nära samarbete gällande forskning, utveckling och administration. Läs OptiFreeze pressmeddelande från den 27 mars 2020 i sin helhet på följande sida (direktlänk till pressmeddelandet):

https://mb.cision.com/Main/11627/3073193/1219461.pdf

ArcAroma kommer löpande att uppdatera marknaden om utvecklingen och påverkan av Coronakrisen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat ett sätt att kontrollera och applicera elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en generator kombinerad med behandlingskammare, använder tekniken för livsmedelsutvinning, förlängd hållbarhet, avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Ökar extraktionsgraden av olivolja med förbättrad kvalitet, ökar extraktionsgraden av juice med förbättrad kvalitet, förlängd hållbarhet för kallpressade färska juicer, biogasproduktion och introduktion av nya råvaror som inte kan användas idag står i fokus. Företaget grundades 2008 och har sitt säte i Lund med kontor i Aten, Milano och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.  www.arcaroma.com

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se