Kategorier
Aktuellt Press

ArcAroma informerar om OptiFreezes försäljningsprognos

Pressmeddelande 2020-03-31

ArcAroma informerar om OptiFreezes försäljningsprognos

ArcAroma AB (ArcAroma) är största ägare i OptiFreeze AB och är teknikleverantör till bolaget. Därför vill ArcAroma uppmärksamma samtliga intressenter om att OptiFreeze, genom ett pressmeddelande den 27 mars 2020, meddelade att de höjer prognosen till 30 sålda maskiner under de närmaste tre åren. Samtidigt ser OptiFreeze att Coronautbrottet kan ha en påverkan med förskjutningar av vissa inplanerade tester som följd.

ArcAroma är leverantör av generatorer till OptiFreeze och bolagen har ett nära samarbete gällande forskning, utveckling och administration. Läs OptiFreeze pressmeddelande från den 27 mars 2020 i sin helhet på följande sida (direktlänk till pressmeddelandet):

https://mb.cision.com/Main/11627/3073193/1219461.pdf

ArcAroma kommer löpande att uppdatera marknaden om utvecklingen och påverkan av Coronakrisen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat ett sätt att kontrollera och applicera elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en generator kombinerad med behandlingskammare, använder tekniken för livsmedelsutvinning, förlängd hållbarhet, avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Ökar extraktionsgraden av olivolja med förbättrad kvalitet, ökar extraktionsgraden av juice med förbättrad kvalitet, förlängd hållbarhet för kallpressade färska juicer, biogasproduktion och introduktion av nya råvaror som inte kan användas idag står i fokus. Företaget grundades 2008 och har sitt säte i Lund med kontor i Aten, Milano och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.  www.arcaroma.com

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se