Categories
Regulatoriska Pressmeddelanden

Nyrekryteringar i Arc Aroma Pure AB

Arc Aroma Pure AB förstärker lagbygget med ytterligare två erfarna personer, en på marknads- och försäljningssidan och en på tekniksidan.

Mattias Lysebring har rekryterats till bolaget för att ansvara för uppbyggnaden av en global marknads- och försäljningsorganisation direkt under VD och i ett nära samarbete med styrelseordföranden P-O Rosenqvist. Mattias har lång och gedigen erfarenhet från företagsledning och internationell marknadsföring och har tidigare arbetat tillsammans med P-O Rosenqvist. Mattias har en stor förmåga att driva säljprocesser och tillträder formellt sin nya tjänst i början av april, men har sedan en lång tid tillbaka stiftat bekantskap med Arc Aroma Pure, bland annat deltog han vid Gasdagarna i Båstad 2014.

Fredrik Lundberg kommer att leda arbetet att vidareutveckla Arc Aroma Pures CEPT®-plattform och ska verka direkt under VD. Fredrik är civilingenjör i elektroteknik med inriktning mot regler- och elkraftteknik och han har lång erfarenhet av elektronik- och mjukvaruutveckling. Fredrik har tidigare lett bolaget Flinga Biogas AB. Han börjar sitt arbete på Arc Aroma Pure i början av april.

”För några år sedan lärde jag känna en frispråkig och påtagligt karismatisk riskkapitalist från USA. Han var mycket rak och tydlig: det är främst personerna som jag investerar i – inte bara iden. Jag delar hans uppfattning att personerna är mycket viktiga, därför är jag glad att Mattias och Fredrik har antagit utmaningen och känner att vi har lyckats att engagera ytterligare två mycket erfarna personer till Arc Aroma Pure. Personer som jag vet kommer att göra skillnad och bidra i arbetet att föra ut CEPT® till en stor väntande marknad.”, säger Pär Henriksson, VD, uppfinnare och grundare av Arc Aroma Pure.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Pär Henriksson, VD Tel: 046 – 271 83 81 E-post: per@arcaromapure.se

PO Rosenqvist, Styrelseordförande Tel: 0705 – 50 03 86 E-post: p.o.rosenqvist@arcaromapure.se

Om Arc Aroma Pure AB (publ) Bolaget skall utveckla och marknadsföra sin patenterade CEPT®-plattform till den globala Cleantech marknaden. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. CEPT®-behandlingen är ett energieffektivt och skonsamt alternativ till värmepastörisering och har en rad olika applikationsområden. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. www.arcaromapure.se.

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se