2021-02-16, 08.45 (CET)

OptiFreeze tecknar avtal för skogsindustrin med Mondi South Africa

Regulatorisk

Avtalet innebär att OptiFreeze tillsammans med Mondi ska utvärdera OptiFreeze-teknologin på sticklingar och småplantor av eukalyptus i syfte att stärka plantan och minska svinn.

Mondi är en ledande global aktör inom papper och emballage med ca 26 000 anställda och verksamhet i mer än 30 länder. Mondi har en integrerad produktionskedja från egen skog till färdiga konsumentprodukter.

OptiFreeze skrev i februari 2020 ett samarbetsavtal med BCC AB angående användning av OptiFreeze-teknologin på skogsplantor. Avtalet med Mondi är det första resultatet av samarbetet mellan OptiFreeze och BCC.

Corona-pandemin har försenat detta projekt men nu ser vi en ljusning. Vi räknar med att komma igång med utvärderingen i Sydafrika senare under året.

”Skogsindustrin är ett användningsområde med stora möjligheter för OptiFreeze unika teknik. Våra erfarenheter från prydnadsväxter gör att vi hoppas kunna förbättra rotningen på skogssticklingar och därmed stärka plantan och minska svinnet i branschen. Skogssticklingar är i volym större än sticklingar för prydnadsväxter” säger Ulf Hagman, VD i OptiFreeze.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulf Hagman, VD

(+46) 733 – 63 63 80

ulf.hagman@optifreeze.se

Denna information är sådan information som OptiFreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 februari 2020.

OptiFreeze AB (publ), 556844-3914, har en patenterad teknologi som kan användas för att förlänga hållbarheten på grönsaker, färsk skuren frukt, blomstersticklingar, snittblommor och andra plantor. Samma teknologi bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär vid frysning. Den kan även användas för att framställa torkade varor som frukt, grönsaker, örter och kryddor med målet att förkorta torktiden samtidigt som smaken, doften och färgen bevaras. Denna teknologi öppnar upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se

Release

Prenumerera på våra utskick

Fyll i formuläret för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och nyheter.

sv_SESV