2021-09-07, 16.42 (CEST)

Nya framgångar för oliveCEPT® - OptiCept Technologies tecknar utvärderingsavtal i Portugal

OptiCept Technologies AB har idag tecknat avtal med SAOV (Sociedade Agricola Ouro Vegetal SA) i Portugal och kommer leverera ett oliveCEPT® system för kommande skördesäsong 2021.  SAOV är en producent med fokus på högkvalitativ olivolja. De har sin bas i Ribatejo-regionen i centrala Portugal med flertalet högteknologiska extraktionslinjer.

Deras verksamhet är känd i branschen som pionjärer vad gäller att implementera ny teknologi som bidrar till förbättrad prestanda i tillverkningsprocessen och ökad kvalité av slutprodukten.

Nyligen implementerade SAOV vakuumteknologi i sin produktionslinje, CEPT® teknologin har nyttjats i kombination med vakuumteknik tidigare för annan typ av livsmedelsproduktion, men aldrig för produktion av olivolja, installationen hos SAOV blir den första referensen i världen. OptiCept och SAOV kommer i samverkan utföra installationen.

”Vi är mycket glada att välkomna SAOV som kund. Det är ett bolag som är vana att vara banbrytande vad gäller ny teknologi och som har stort inflytande på hela branschen. Vi får också möjlighet att vara först ut med att kombinera vår CEPT-teknologi med vakuumteknik inom olivoljeproduktion, en spännande utveckling som vi ser framemot att utvärdera resultaten ifrån”. Säger Johan Möllerström, VD OptiCept Technologies AB.

OliveCEPT® kommer installeras i malaxeringsfasen av produktionen med målet att förbättra produktionsprocessen och utöka extraktionsgraden. Framgångsrik utvärdering kommer med stor sannolikhet att leda till kommersiellt avtal.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, VD

+46 768 86 81 78

Johan.mollerstrom@opticept.se

eller

Ulf Hagman, Styrelseordförande

+46 733 63 63 80

ulf.hagman@opticept.se

OptiCept Technologies AB (publ), 556844-3914 förser livsmedels-och växtindustrin med högteknologiska lösningar som bidrar till en mer hållbar värld och möjliggör klimatsmart ekonomisk tillväxt. OptiCept optimerar biologiska processer - Ökad extraktion ur råvaran, förlängd hållbarhet, minskat avfall och förbättrad kvalitet (smak, doft, färg, näringsinnehåll) hos slutprodukten. Teknologins positiva effekter ger såväl ekonomiska fördelar för kunden, bättre produkter för konsumenten och mindre påverkan på vår miljö. 

Genom patenterad teknologi inom PEF (pulsed electric field) och VI (Vacuum Infusion), öppnar vi upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiCepts vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och PlantTech. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 83 00 eller certifiedadviser@penser.se

 

PM SAOV 2021-09