Categories
Press Regulatoriska Pressmeddelanden

ArcAroma inleder utvärdering av juiceCEPT® med global morotsjuiceproducent

Pressmeddelande 2020-10-27

ArcAroma inleder utvärdering av juiceCEPT® med global morotsjuiceproducent

ArcAroma påbörjar nu en utvärdering av juiceCEPT® i full drift hos en global morotsjuiceproducent som är baserad i Polen. Utvärderingen har skjutits fram från september till nu på grund av Covid-19 och dess påverkan på skördeintaget av morötter. Skörden har nu påbörjats och samtliga förberedelser inför uppstarten är genomförda. ArcAroma kommer vara på plats för att genomföra en operatörsutbildning och delta vid uppstart under nästa vecka. Under skördesäsongen utvärderas enhetens förmåga att bidra till ökad extraktion av betakaroten och förbättrad sensorisk kvalitet.

Efter avslutad utvärdering har producenten möjlighet att köpa ut juiceCEPT® för 284 000 EUR. Producenten producerar idag både färskjuice, koncentrat samt puréer och är en global leverantör av teknologibaserade naturliga ingredienser, system och integrerade lösningar för livsmedels- och dryckesindustrin.

Applikationen juiceCEPT® effektiviserar extraktionsprocessen vid pressning av frukt-, bär- och grönsaker med en förväntad extraktionsökning på mellan 5 till 10%. Förutom ökad kvantitet så ökar mängden näringsämnen, vitaminer och enzymer samtidigt som färg och doft förbättras. Värmepåverkan av behandlingen är låg och uppvärmningen begränsas till 1-3 grader Celsius. Applikationen juiceCEPT® möter den växande hälsotrenden i livsmedelsindustrin och tillväxtmöjligheterna är goda.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

Johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat en patenterad teknologi som kontrollerar och applicerar elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en högspänningsgenerator kombinerad med en behandlingskammare, använder tekniken inom FoodTech för ökad extraktion ur råvaran, förlängd hållbarhet och ökad kvalitet hos slutprodukten. Inom CleanTech används CEPT®-plattformen för avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och eliminerar oönskade mikroorganismer.

Vår vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och CleanTech.

ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se. www.arcaroma.com.

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se