Categories
Aktuellt Press

ArcAromas oliveCEPT® förbättrar produktionen hos Atlas Olive Oils i Marocko

Pressmeddelande 2020-03-10

ArcAromas första oliveCEPT®-enhet i Marocko såldes enligt upprättat avtal med producenten Atlas Olive Oils, som installerade enheten i september 2019. Vid slutet av olivoljesäsongen 2019-2020 konstaterades att oliveCEPT® väsentligt hade förbättrat produktionsnivån hos Atlas Olive Oils.

Innovolta Technologies, ArcAromas distributör i regionen, utförde installation och uppföljning i samarbete med ArcAroma. Under den gångna säsongen var oliveCEPT® installerad  mellan malaxern och dekantern. Genom att istället placera enheten mellan kross och malaxering, kan prestandan förbättras ytterligare samtidigt som tiden för malaxering kan minskas avsevärt. ArcAroma och Atlas Olive Oils har nått en överenskommelse om att flytta oliveCEPT®-enheten för kommande säsonger.

”Vårt samarbete med Atlas Olive Oils, med stöd från Innovolta Technologies, har varit effektivt och konstruktivt. Vi är nöjda med resultaten från den första säsongen i Marocko och vi ser fram emot nästa. Vi är övertygade om att resultaten kommer att förbättras ytterligare, säger Johan Möllerström, CEO på ArcAroma.

Atlas Olive Oils (www.atlasoliveoils.com) är ett familjeägt företag med en lång historia och är kända för att producera kvalitetsvarumärken samt hålla en hög innovationsnivå. Genom företagets moderna extraktionslinjer produceras och levereras olivolja av högsta kvalitet till exklusiva återförsäljare över hela världen. Innovolta Technologies är baserade i Casablanca i Marocko, och har ensamrätt att företräda ArcAroma i Frankrike, Marocko, Algeriet och Tunisien.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat ett sätt att kontrollera och applicera elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en generator kombinerad med behandlingskammare, använder tekniken för livsmedelsutvinning, förlängd hållbarhet, avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Ökar extraktionsgraden av olivolja med förbättrad kvalitet, ökar extraktionsgraden av juice med förbättrad kvalitet, förlängd hållbarhet för kallpressade färska juicer, biogasproduktion och introduktion av nya råvaror som inte kan användas idag står i fokus. Företaget grundades 2008 och har sitt säte i Lund med kontor i Aten, Milano och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se. www.arcaroma.com

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se