Categories
Aktuellt Press

oliveCEPT® ökar produktionen med 10 % hos Grekiska Agioi Apostolois

Pressmeddelande 2020-02-05

oliveCEPT® ökar produktionen med 10 % hos Grekiska Agioi Apostolois

I december 2019 installerades en oliveCEPT® ODIN hos producenten i Agioi Apostoloi, Grekland, och industriellutvärdering i full drift initierades. De slutliga resultaten verifierar en produktionsökning med 10 %, samt en halvering av extraktionstiden.

– Den EVOO som produceras vid olivoljeextraktionslinjen i Agioi Apostoloi är av högsta kvalitet och kännetäcknas av dess goda fysiokemiska- och organoleptiska egenskaper. oliveCEPT® ODIN möjliggjorde en förbättring av produktionseffektiviteten hos en producent  som redan har en mycket effektiv process, och gav dessutom förutsättningar för ökad kvalitet på en premiumprodukt, säger Johan Möllerström, VD för ArcAroma.

Olivoljeproducenten i Agioi Apostoloi är en modern produktionsanläggning med den senaste tekniken och skicklig personal som möjliggör en hög produktionseffektivitet. oliveCEPT® ODIN togs i drift omedelbart efter installation och visade omedelbart en ökning i olivoljeproduktionen samtidigt som den optimala tiden för malaxering kunde halveras. Resultaten från valideringsförsök bekräftade att olivoljeproduktionen ökat med 10 %. En lika viktig effekt var att extraktionstiden halverades, samtidigt som temperaturen på olivpastan kunde hållas låg genom hela extraktionsprocessen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, VD

(+46) 768 – 86 81 78

Johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om Arc Aroma Pure AB (publ)

Arc Aroma Pure har utvecklat ett sätt att kontrollera elektriska pulser som ger ett högt energiutbyte. Genom CEPT® plattformen, som är en generator, används tekniken inom biogas, avloppsrening och extraktion.Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund med kontor i Aten och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. Arc Aroma Pures aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och nås på 08-463 80 00. www.arcaroma.com

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se