Categories
Aktuellt

Viktig information till aktieägare i Arc Aroma Pure AB som deltog i bolagets nyemission under hösten 2014

Investeraravdrag – information till privatpersoner och dödsbo.

Du som har förvärvat andelar i ett företag av mindre storlek i samband med företagets bildande eller vid en nyemission kan få göra ett investeraravdrag i inkomstslaget kapital och behöver då en kontrolluppgift från aktuellt bolag.

Rätten är:
  • 50 % avdrag på investeringen.
  • Max 1,3 MSEK.
  • Emissionen upp till 20 MSEK ger 50 % avdragsrätt. Över detta faller avdragsrätten proportionerligt med emissionsbeloppet.
  • Rätten gäller privatpersoner och dödsbon.
  • Aktierna måste behållas i 5 år, annars blir man återbetalningsskyldig.

Fullständiga villkor och mer information kan läsas på: www.skatteverket.se/privat/skatter/vardepapperforsakringar/ investeraravdrag.4.10cbb69314111c2d94ba38b.html

Du som önskar kontolluppgift kontaktar Arc Aroma Pure AB på: anna.arap.soi@arcaromapure.se och uppger namn, adress, personnummer & summa som investerats, så skickar vi ut kontrolluppgiften till er. För ytterligare information, vänligen kontakta: PO Rosenqvist, Styrelseordförande Tel: 0705 – 50 03 86 E-post: p.o.rosenqvist@arcaromapure.se
Om Arc Aroma Pure AB (publ) Bolaget skall utveckla och marknadsföra sin patenterade CEPT®-plattform till den globala Cleantech marknaden. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. CEPT®-behandlingen är ett energieffektivt och skonsamt alternativ till värmepastörisering och har en rad olika applikationsområden. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. www.arcaromapure.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *