Categories
Aktuellt

Viktig information till aktieägare i Arc Aroma Pure AB som deltog i bolagets nyemission under hösten 2014

Investeraravdrag – information till privatpersoner och dödsbo.

Du som har förvärvat andelar i ett företag av mindre storlek i samband med företagets bildande eller vid en nyemission kan få göra ett investeraravdrag i inkomstslaget kapital och behöver då en kontrolluppgift från aktuellt bolag.

Rätten är:
  • 50 % avdrag på investeringen.
  • Max 1,3 MSEK.
  • Emissionen upp till 20 MSEK ger 50 % avdragsrätt. Över detta faller avdragsrätten proportionerligt med emissionsbeloppet.
  • Rätten gäller privatpersoner och dödsbon.
  • Aktierna måste behållas i 5 år, annars blir man återbetalningsskyldig.

Fullständiga villkor och mer information kan läsas på: www.skatteverket.se/privat/skatter/vardepapperforsakringar/ investeraravdrag.4.10cbb69314111c2d94ba38b.html

Du som önskar kontolluppgift kontaktar Arc Aroma Pure AB på: anna.arap.soi@arcaromapure.se och uppger namn, adress, personnummer & summa som investerats, så skickar vi ut kontrolluppgiften till er. För ytterligare information, vänligen kontakta: PO Rosenqvist, Styrelseordförande Tel: 0705 – 50 03 86 E-post: p.o.rosenqvist@arcaromapure.se
Om Arc Aroma Pure AB (publ) Bolaget skall utveckla och marknadsföra sin patenterade CEPT®-plattform till den globala Cleantech marknaden. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. CEPT®-behandlingen är ett energieffektivt och skonsamt alternativ till värmepastörisering och har en rad olika applikationsområden. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. www.arcaromapure.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se