Categories
Regulatoriska Pressmeddelanden

Arc Aroma Pure AB: Godkänt patent och bolaget uppmärksammat i media

Bolagets patentombud har meddelat att Arc Aroma Pure har beviljats patent även i Israel vilket betyder att vårt patentskydd har breddats till ytterligare ett land. Förra veckan sände vetenskapsradion ett inslag om bolagets CEPT®-teknik.

Patentskyddet för CEPT®-tekniken har breddats ytterligare. Bolagets patentombud har meddelat att patent nu även beviljats i Israel. Israel är inte en stor marknad, däremot är landet mycket innovativt och öppet för ny teknik. Vi har genom detta patent ett bättre skydd mot eventuella framtida konkurrenter med bas i Israel.

Branschtidskriften Energigas har uppmärksammat CEPT®-tekniken från Arc Aroma Pure. I andra numret 2014 finns på sidan 25 en artikel om tekniken.

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=815nq2tr&gInitPage=1

Även vetenskapsradion har haft ett inslag bolagets teknik vid morgonsändningen måndagen 2/6. Inslaget finns även på deras hemsida.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5878027

”På patentsidan framskrider allt enligt plan, vi har nu även skydd i Israel. Därmed kan ytterligare ett land läggas till i listan. Vi noterar också att omvärlden och media börjar få upp ögon för bolaget och vår teknik. Även om vi fokuserat på att färdigställa vår CEPT®-plattform och därför hållit en ganska låg profil så poppar det upp artiklar lite här och var. Det är särskilt roligt när Sveriges Radio berättar om tekniken i Vetenskapsradion vilket är ett mycket seriöst radioprogram.”, säger PO Rosenqvist, styrelseordförande i Arc Aroma Pure AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta

PO Rosenqvist, styrelseordförande Arc Aroma Pure AB, 070 – 550 03 86, p.o.rosenqvist@arcaromapure.se.

Om Arc Aroma Pure AB (publ)

Bolaget skall utveckla och marknadsföra sin patenterade CEPT® -plattform till den globala Cleantech marknaden. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. CEPT® behandlingen är ett energieffektivt och skonsamt alternativ till värmepastörisering och har en rad olika applikationsområden. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. www.arcaromapure.se.

Ladda ner som pdf.