Categories
Regulatoriska Pressmeddelanden

Arc Aroma Pure AB: Godkänt patent och bolaget uppmärksammat i media

Bolagets patentombud har meddelat att Arc Aroma Pure har beviljats patent även i Israel vilket betyder att vårt patentskydd har breddats till ytterligare ett land. Förra veckan sände vetenskapsradion ett inslag om bolagets CEPT®-teknik.

Patentskyddet för CEPT®-tekniken har breddats ytterligare. Bolagets patentombud har meddelat att patent nu även beviljats i Israel. Israel är inte en stor marknad, däremot är landet mycket innovativt och öppet för ny teknik. Vi har genom detta patent ett bättre skydd mot eventuella framtida konkurrenter med bas i Israel.

Branschtidskriften Energigas har uppmärksammat CEPT®-tekniken från Arc Aroma Pure. I andra numret 2014 finns på sidan 25 en artikel om tekniken.

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=815nq2tr&gInitPage=1

Även vetenskapsradion har haft ett inslag bolagets teknik vid morgonsändningen måndagen 2/6. Inslaget finns även på deras hemsida.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5878027

”På patentsidan framskrider allt enligt plan, vi har nu även skydd i Israel. Därmed kan ytterligare ett land läggas till i listan. Vi noterar också att omvärlden och media börjar få upp ögon för bolaget och vår teknik. Även om vi fokuserat på att färdigställa vår CEPT®-plattform och därför hållit en ganska låg profil så poppar det upp artiklar lite här och var. Det är särskilt roligt när Sveriges Radio berättar om tekniken i Vetenskapsradion vilket är ett mycket seriöst radioprogram.”, säger PO Rosenqvist, styrelseordförande i Arc Aroma Pure AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta

PO Rosenqvist, styrelseordförande Arc Aroma Pure AB, 070 – 550 03 86, p.o.rosenqvist@arcaromapure.se.

Om Arc Aroma Pure AB (publ)

Bolaget skall utveckla och marknadsföra sin patenterade CEPT® -plattform till den globala Cleantech marknaden. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. CEPT® behandlingen är ett energieffektivt och skonsamt alternativ till värmepastörisering och har en rad olika applikationsområden. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. www.arcaromapure.se.

Ladda ner som pdf.

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se