Categories
Regulatoriska Pressmeddelanden

2012-08-15 Aktietorget nästa för skånsk miljöteknik

– Om du till exempel ska röta ett majskorn kan det ta 60 dagar innan det är helt nedbrutet. Om du ger det en strömstöt innan som förstör cellväggarna kan du korta tiden i reaktorn ordentligt, säger delägaren Anders Hättmark. I vintras fick bolaget ett affärsutvecklingslån från Energimyndigheten på 4,5 miljoner kronor mot att ledningen själv skakade fram lika mycket. Under sommaren gick grundaren Pär Henriksson, Anders Hättmark och nytillträdde vd:n Per-Ola Rosenqvist in med totalt två miljoner kronor. Lika mycket till är på väg in från en grupp privata investerare, uppger Anders Hättmark. En planerad listning på Aktietorget i slutet av hösten kan ge ytterligare tillskott. – Det blir troligen en notering, allt är förberett för det. Å andra sidan har många visat intresse för vår patenterade teknik, det är möjligt att vi väljer självfinansiering istället, säger Anders Hättmark. Pengarna som Arc Aroma Pure tar in ska räcka för att nå en färdigutvecklad produkt om 2-3 år. Just nu förbereds fullskaliga pilottester vid biogasanläggningen för ett större energibolag. Arc Aroma Pure har två anställda och sysselsätter en handfull konsulter på deltid. Utöver nya vd:n Per-Ola Rosenqvist får styrelsen en ny ordförande i Martin Hagbyhn, tidigare vd för Kockums och Läckeby Water, numera chef för Neat electronics i Löddeköpinge.  

Towards a Sustainable World

Together we can contribute to a more sustainable world! Our vision is to make both the food and plant industries more sustainable, reduce emissions, decrease energy consumption, and reduce waste. At the same time, we aim to increase the profitability of our customers and create long-term value for our owners. 

The company is located in Lund and its stock is traded on Nasda First North Growth Market. Erik Penser Bank is Certified Adviser and can be reached at +46 8 463 80 00 or certifiedadviser@penser.se