Kategorier
Press Regulatoriska Pressmeddelanden

ArcAroma uppnår tekniskt genombrott inom världsmarknad för hälsodrycker – kallpressat grönt te

Pressmeddelande 2021-03-18

ArcAromas applikation juiceCEPT® som utvecklats för behandling av frukt- och grönsaksjuicer, har nu utvärderats i samband med framställning av kallpressat grönt te. Tester i ArcAromas eget labb visar att kallbryggningstiden kan reduceras från 24 timmar till 30 minuter med hjälp av CEPT® – med bibehållna antioxidativa egenskaper.

– Att vi kan påvisa så många positiva effekter genom vår behandling av kallpressat grönt te är utan tvekan en framgång för juiceCEPT®. Vår utvärdering visar att vi kan reducera kallbryggningstiden markant, samtidigt som vi bibehåller den naturliga smaken och alla välgörande antioxidanter. Marknaden för kallpressat grönt te har stor potential och vårt nya applikationsområde har redan tagits emot med stort intresse, inte minst i Kina, säger Johan Möllerström, VD ArcAroma.

Te är den dryck i världen som konsumeras mest efter vatten – över två miljarder koppar te dricks varje dag. Den globala te-marknaden omsatte 2018 över 52 miljarder USD och förväntas överstiga 81 miljarder USD år 2026. I Kina, som är världens största marknad för grönt te, konsumeras cirka 300 000 ton grönt te per år.

ArcAromas CEPT®-teknologi har visat sig ha flera positiva effekter på kallbryggnings-processen för grönt te. Grönt te skiljer sig från andra sorters te eftersom det inte fermenteras eller värms upp, vilket gör att tebladens vitaminer, anitoxidanter och positiva egenskaper bevaras. ArcAromas utvärdering sammanfattas med följande:

  • Extraktion av polyfenoler  > 500 mg/liter
  • Förbättrad extraktion av vitamin C              
  • Mindre bittra tanniner extraheras
  • Teets naturliga smak, aromer och söthet bibehålls
  • Kallbryggningstiden reduceras från 24 timmar till 30 minuter
  • Behandlingen tillför minimal temperaturökning på högst 6°Celsius

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, VD

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat en patenterad teknologi som kontrollerar och applicerar elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en högspänningsgenerator kombinerad med en behandlingskammare, använder tekniken inom FoodTech för ökad extraktion ur råvaran och förlängd hållbarhet och ökad kvalitet hos slutprodukten. Inom CleanTech används CEPT®-plattformen för avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och eliminerar oönskade mikroorganismer.

Vår vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och CleanTech.

ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se. www.arcaroma.com

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se