Kategorier
Aktuellt Press

ArcAroma tecknar utvärderingsavtal med La Balméenne i Provence avseende oliveCEPT®

Pressmeddelande 2020-11-20

ArcAroma tecknar utvärderingsavtal med La Balméenne i Provence avseende oliveCEPT®

La Balméenne, en väletablerad olivoljeproducent i Frankrike, har tecknat ett avtal med ArcAroma om att installera och utvärdera en oliveCEPT® THOR-enhet. La Balméenne vill uppgradera sin EVOO extraktionslinje och kommer därför att utvärdera oliveCEPT® under resten av säsongen.

De viktigaste faktorerna under utvärderingsperioden kommer att vara möjligheten till ökad extraktionsmängd och förbättrad olivoljekvalitet men framförallt möjligheten att eliminera malaxeringssteget, vilket skulle skapa en kontinuerlig produktionsprocess. Om utvärderingen faller väl ut är målsättningen att La Balméenne i slutet av produktionssäsongen köper en oliveCEPT® ODIN-enhet med leverans under juni 2021.

”Att Integrera oliveCEPT® i det inledande skedet av processen, direkt efter krossen, innebär ett antal fördelar när det gäller extraktionsmängden och kvaliteten på slutprodukten. Vi har tillförlitliga resultat som visar just detta. Att gå från en satsprocess till en kontinuerlig produktionsprocess är verkligen en gamechanger och en utmaning som oliveCEPT® är redo för”, säger Johan Möllerström, VD på ArcAroma.

La Balméenne (www.labalmeenne.fr) är en högkvalitetsproducent av Extra Virgin Olive. Bolaget startade sin verksamhet 1925 och är beläget i Beaumes-de-Venices, Provence.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat en patenterad teknologi som kontrollerar och applicerar elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en högspänningsgenerator kombinerad med en behandlingskammare, använder tekniken inom FoodTech för ökad extraktion ur råvaran och förlängd hållbarhet och ökad kvalitet hos slutprodukten. Inom CleanTech används CEPT®-plattformen för avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och eliminerar oönskade mikroorganismer.

Vår vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och CleanTech.

ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se. www.arcaroma.com

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se