Kategorier
Aktuellt Press

ArcAroma senarelägger utvärdering av juiceCEPT® med global juiceproducent

Pressmeddelande 2020-11-05

ArcAroma senarelägger utvärdering av juiceCEPT® med global juiceproducent

ArcAromas utvärdering av juiceCEPT®, som skulle inledas i denna veckan hos en global juiceproducent i Polen, senareläggs med anledning av senaste veckans ökning av Covid-19 i Europa. Beslutet togs på grund av nya och hårdare restriktioner i Europa. ArcAromas kund har samtidigt upprättat en ny besökspolicy som innebär att besök från utomstående inte tillåts på producentens olika anläggningar inom Europa.

ArcAroma och den globala juiceproducenten kommer fortlöpande veckovis att utvärdera möjligheten att kunna påbörja operatörsutbildning på plats i Polen samt delta vid uppstart av den inplanerade utvärderingen under pågående säsong.

Efter avslutad utvärdering har producenten möjlighet att köpa ut juiceCEPT® för 284 000 EUR. Producenten producerar idag både färskjuice, koncentrat samt puréer och är en global leverantör av teknologibaserade naturliga ingredienser, system och integrerade lösningar för livsmedels- och dryckesindustrin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

Johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om ArcAroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat en patenterad teknologi som kontrollerar och applicerar elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en högspänningsgenerator kombinerad med en behandlingskammare, använder tekniken inom FoodTech för ökad extraktion ur råvaran, förlängd hållbarhet och ökad kvalitet hos slutprodukten. Inom CleanTech används CEPT®-plattformen för avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och eliminerar oönskade mikroorganismer.

Vår vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och CleanTech.

ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se. www.arcaroma.com.

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se