Kategorier
Aktuellt Press

ArcAroma öppnar upp för affärer mot mejeriindustrin

Pressmeddelande 2020-06-16

Den 1 juli 2020 inleder ArcAroma ett sex månader långt utvärderingsavtal med ett av Sveriges största mejeriföretag. Under perioden utvärderas kvalitetsförbättring av vassleprotein, som är en högvärdig proteinråvara, efter behandling av juiceCEPT®+. Mejeriföretaget betalar under utvärderingsperioden en hyra för enheten till ArcAroma om 125 000 SEK per månad enligt avtalet.

– Vi ser flera applikationsområden utanför färskpressad juice, inom affärsområdet FOOD, där vi har goda möjligheter att förbättra såväl kvalitet som förlängd hållbarhet. Kunden ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete som livsmedelstillverkare och vi ser fram emot att få bidra till deras fortsatta förbättringsarbete, säger Johan Möllerström, CEO ArcAroma.

Mejeriföretaget har efter periodens slut en option att kunna köpa ut juiceCEPT®+ till priset 420 000 EUR, minus betald hyra efter sex månaders utvärderingsperiod.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, CEO

(+46) 768 – 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaroma.com

Om Arc Aroma AB (publ)

ArcAroma har utvecklat ett sätt att kontrollera och applicera elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en generator kombinerad med behandlingskammare, använder tekniken för livsmedelsutvinning, förlängd hållbarhet, avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Ökar extraktionsgraden av olivolja med förbättrad kvalitet, ökar extraktionsgraden av juice med förbättrad kvalitet, förlängd hållbarhet för kallpressade färska juicer, biogasproduktion och introduktion av nya råvaror som inte kan användas idag står i fokus. Företaget grundades 2008 och har sitt säte i Lund med kontor i Aten, Milano och Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.  www.arcaroma.com

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se