Kategorier
Regulatoriska Pressmeddelanden

Third party assessment confirms the performance of oliveCEPT®

Third party assessment confirms the performance of oliveCEPT® A third party assessment of ArcAroma´s oliveCEPT® has been conducted by Professor Maurizio Servili and his team at the University of Perugia. The results confirm a yield increase of at least 5% by using Pulsed Electric Field processing (PEF). The report from the third party assessment, Pulsed electric field (PEF) applied to the olive oil mechanical extraction process, dated March 2018. concludes: “The impact of the PEF technology applied to the olive oil mechanical extraction process showed a significant impact on EVOO (Extra Virgin Olive Oil) yield for the test conducted on olives using the extraction plant at the University of Perugia. The yield increase was determined to at least 5% compared to the reference extraction where the PEF technology has not been applied.” In addition, the report confirms that the PEF-technology has a positive impact on the quality of EVOO, characterized by an increase of the phenolic compound responsible of health promoting benefits. The other quality parameters of EVOO investigated are not affected by the PEF technology. No negative effects on oxidative stability of the PEF treated EVOO, due to the potential release of metals, were observed. Professor Maurizio Servili is a full professor in Food Science at the Department of Agricultural Sciences, Food and Environmental, University of Perugia, Italy. His major research areas involve virgin olive oil.   For more information, please contact: Johan Möllerström, CEO (+46) 768 – 86 81 78 johan.mollerstrom@arcaromapure.se       This information is such information that Arc Aroma Pure AB (publ) is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation. The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set above, at March 22, 2018 at 08:30 CET.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se