Kategorier
Aktuellt

Viktig information till aktieägare i Arc Aroma Pure AB som deltog i bolagets nyemission under hösten 2014

Investeraravdrag – information till privatpersoner och dödsbo.

Du som har förvärvat andelar i ett företag av mindre storlek i samband med företagets bildande eller vid en nyemission kan få göra ett investeraravdrag i inkomstslaget kapital och behöver då en kontrolluppgift från aktuellt bolag.

Rätten är:
  • 50 % avdrag på investeringen.
  • Max 1,3 MSEK.
  • Emissionen upp till 20 MSEK ger 50 % avdragsrätt. Över detta faller avdragsrätten proportionerligt med emissionsbeloppet.
  • Rätten gäller privatpersoner och dödsbon.
  • Aktierna måste behållas i 5 år, annars blir man återbetalningsskyldig.

Fullständiga villkor och mer information kan läsas på: www.skatteverket.se/privat/skatter/vardepapperforsakringar/ investeraravdrag.4.10cbb69314111c2d94ba38b.html

Du som önskar kontolluppgift kontaktar Arc Aroma Pure AB på: anna.arap.soi@arcaromapure.se och uppger namn, adress, personnummer & summa som investerats, så skickar vi ut kontrolluppgiften till er. För ytterligare information, vänligen kontakta: PO Rosenqvist, Styrelseordförande Tel: 0705 – 50 03 86 E-post: p.o.rosenqvist@arcaromapure.se
Om Arc Aroma Pure AB (publ) Bolaget skall utveckla och marknadsföra sin patenterade CEPT®-plattform till den globala Cleantech marknaden. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. CEPT®-behandlingen är ett energieffektivt och skonsamt alternativ till värmepastörisering och har en rad olika applikationsområden. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. www.arcaromapure.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mot En Hållbar Värld

Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar värld! Vår vision är att göra såväl livsmedels som växtindustrin mer hållbar, minska utsläpp, minska energiförbrukning och minska svinn. Samtidigt öka våra kunders lönsamhet och skapa långsiktigt värde för våra ägare. 

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se